Träning och rehabilitering

2170216-group-of-people-weight-training-at-gym

Som i många andra krävande sporter får många bandyspelare ibland idrottsskador. För att undvika vissa skador gäller det att spelarna är i god form. Om en spelare ändå ådrar sig en skada är effektiv rehabilitering väldigt viktig för att spelaren snabbt ska kunna komma tillbaka till spelet. Några av de vanligaste idrottsskadorna för just bandy är stukning av fotlederna, muskelbristningar eller muskelsträckningar, hjärnskakning och lårkakor.

Vid fotledsstukningar gäller det att snabbt lägga ett tryckförband på det drabbade området. En fotledsstukning innebär att ett eller flera ledband i foten skadats. När stukningen sker uppstår ofta svullnad och blödning. Därför är det viktigt att minimera detta med ett tryckförband. Vid andra skador kan det vara bra att besöka kliniker som kan hjälpa till vid exempelvis ryggsmärtor. Hos naprapatiska.se kan du få hjälp med smärtor i rygg, nacke, knän och fötter, för att nämna några.

Rehabilitering är viktigt

Om du råkat ut för en idrottsskada är rehabiliteringen avgörande. Här är det viktigt att du som är skadad tillsammans med din läkare sätter upp ett mål. Målet används som en milstolpe och beskriver det rehabiliteringen är avsedd att åstadkomma. Efter att ett mål har satts är det dags att sätta upp en plan på hur du ska komma tillbaka igen. Att snabbt få rehabilitering efter en idrottsskada i exempelvis bandy är viktigt. Annars finns det risk för att skadan blir värre eller att du inte kan återhämta dig lika snabbt eller i samma utsträckning.

Om du har haft ont i exempelvis knän, rygg eller nacke kan det vara bra att besöka en naprapat i förebyggande syfte. Ofta kan du få hjälp att bli av med problemen innan din eventuella ryggsmärta utvecklas till något värre och mer svårläkt.