Följa sin sport

Vad gör ett innebandyfan för att följa sin sport? Är det ungefär samma saker som andra supportrar eller har de som gillar innebandy egna ritualer?

innebandy

Det är naturligtvis inte lika för alla, men så här kan en typisk dag se ut:

  1. Mobilens väckning ringer och det är dags att kliva upp. Du drar dig ändå tio minuter medan du lyssnar på radiosporten och hör om det hänt något inom innebandyn.
  2. Frukost. Medan du dricker te och äter en smörgås knappar du på datorn eller kanske på plattan för att se vad som skrivs om favoritlaget. Du får veta att två spelare blir borta till en av kvällens matcher. Bra att veta vid bettingen. Kommer plötsligt på att det även är dags för dagens tips på fantasysportsbetting . Efter en stunds fundering är insatsen gjord.
  3. Åker till jobbet. De dagar du kör bil lyssnar du på sportsändningarna blandat med musik.
  4. På jobbet. Under tillfälligt lugna perioder kollar du in nyhetsflödet på mobilen. På lunchen plöjer du igenom både lokaltidningen och kvällstidningarna för att se om det är några intressanta intervjuer eller något intressant kring innebandyn på internationell nivå.
  5. Hemma igen. Dags att börja ladda för kvällens innebandymatch. Lägger först in ett tips på nätet, plockar sedan fram matchtröjan och ringer upp kompisen. Ni bestämmer att träffas på den lokala sportbaren som sänder dagens bortamatch, det ställe där de flesta innebandyfans träffas när till exempel SVT har tv-sändningar.
  6. Seger. En spännande kväll belönas till slut med en oväntad seger på bortaplan och eftersom det är fredag så blir det en sväng på stan tillsammans med vännerna i innebandygänget.