En sportkväll för hela kompisgänget

Sport behöver inte bara handla om att svettas på ett gym eller springa fram och tillbaka över gräsplanen. Du kan också uppskatta sport som en tittare, inte bara utövare. Och vad är roligare än att samla de andra sportfantasterna i din vänskapskrets och planera en rolig sportkväll.

Inbjudan

I det vuxna livet är spontaniteten ganska död, vi har flera ansvarsområden att sköta och det är svårt att bara vända sig om och göra något annat. Att skicka ut en inbjudan en vecka innan tillställningen kan anses vara god sed när du vill umgås en hel dag. De inbjudna hinner planera och justera sitt schema och du hinner får svar på hur många som kommer och kan planera kvällen utefter antal deltagare. En inbjudan behöver bara vara ett SMS eller samtal men var noga med att poängtera att du behöver veta om de ska komma eller inte.

Shopping

Det krävs några välvalda inköp inför den stora matchen. Supporterprylar av olika slag kan vara i sin ordning, alla som ska delta borde få sin egen t-shirt eller rekvisita att vifta med när rätt lag gör mål eller tar poäng. Med supporterprylar kan ni känna er som en del av laget och om ni ska se spelet live, kan även spelarna se vilka som stöttar dem. Du kan till och med ställa fram ansiktsfärg för dem som vill måla svenska flaggan eller

Det behövs också tilltugg till matchen. Ska ni ladda under dagen kan en middag också planeras in. Anpassa så klart tiderna till matchen så ni befinner er på rätt plats när den startar. Ska ni vara på arenan kan du boka tid på en restaurang eller pub i närheten, ska ni se matchen hemma hos dig kan du själv koka ihop en middag och bjuda de andra. Det går alltid att hitta recept som är anpassade efter din egen matlagningsförmåga. Tänk på att fråga om någon har allergier eller specialkost innan du bestämmer menyn.