Att börja med någon form av sport

Det är en fördel att i unga år börja med någon form av sport. Även om den inte följer med upp i åren så finns det något i den gemenskapen som en lagsport ger. Man får inte bara fysiskt röra på sig utan tillsammans med andra lära sig de principer som sporten medför. Att tänka på andra i laget och vara en schysst kamrat är bara några saker som kan vara viktiga att få lära sig.

Försök att hitta något som passar för den som vill hålla på med någon sport. Om det är innebandy, vanlig bandy eller någon annan sport spelar egentligen inte så stor roll. Huvudsaken är att man hittar sitt sammanhang. Det kan finnas många som hittar kompisar för livet inom olika sporter så det är inta bara att utöva sporten isig som är viktig.

Speciellt om man flyttar in som ny i en stad eller samhälle så kan sport vara inkörsporten till kamrater. Ta kontakt med den lokala sport eller idrottsföreningen och kolla upp vilka alternativ som finns att välja på. Förmodligen så har ni redan i familjen pratat om vilka intressen som finns så det är att se vilka alternativ det finns på den plats ni bosatt er.